1x
1.5x
2x

Utdatert nettleser

Vi oppdager at du benytter en utdatert nettleser som ikke støttes av siden. For å oppleve siden vi vil anbefale å benytte ett av alternativene under.

Vinn-vinn med skattejakt i kulturarven

Kulturarven er et kikkhull tilbake til fortiden og inspirasjon for framtiden. Gjør undervisninga spennende, engasjerende og annerledes med fiks ferdige undervisningsoppgaver i en rekke fag som oppfyller læreplanens kompetansemål.

Velkommen til Kulturarvskolen!

Undervisningsoppgavene på denne læringsplattformen er utvikla for å pirre skapergleden, engasjementet og utforskartrangen hos elevene, og lar dem oppdage og lære av sporene som er satt av mennesker som har levd i Norge før oss. Noen oppgaver trener elevene i å vurdere om informasjonen de finner er til å stole på. I andre oppgaver presenterer elevene kulturminner eller egen slekt gjennom å lage digitale bøker, filmer, lysbildefremvisning eller dataspill. På oppgavesiden finn du ferdige undervisningsopplegg for ulike klassetrinn og en rekke fag. Men før du kaster deg og elevene ut i skattejakten: Ta en titt i margen til høyre – så tar vi deg gjennom kulturarven og læringsplattformen trinn for trinn.

Kulturarven i læreplanen

I opplæringsloven heter det at opplæringen i skole og lærebedrift skal åpne dører mot verden og framtiden, og gi elevene og lærlingene historisk og kulturell innsikt og forankring. Videre står det at opplæringen skal bidra til å utvide kjennskapen til og forståinga av den nasjonale kulturarven og vår felles internasjonale kulturtradisjon.

Koen giver kaker og oksen mjød; spør ei om den smaker sur eller søt;
hovedsaken er, det får du ei glemme, den er brygget her hjemme

Tips til bruk av nettsiden i undervisningen

Oppgavene du finner på denne nettsiden er sortert ut fra skolefag og anbefalt årstrinn for elevene. I hver oppgave står det oppgitt hvilke kompetansemål i læreplanen som oppfylles gjennom arbeidet.

Nysgjerrig? Klikk deg gjennom trinnene ute til høyre på siden her - så har du oversikten over Kulturarvskolen på 1-2-3!

KLAR FOR SKATTEJAKT?

Klikk deg gjennom veiviseren nedenfor, så får du på plass kulturarven og en haug spennende undervisningsoppgaver på 1-2-3!

Trinn 1: Intro til Kulturarv

Kva er kulturarv? Kva verdi har kulturminner? Hva har så dette med meg å gjøre? Snurr film og bli klokare på tre minutt!

Trinn 2: Fordypning i kulturarv nær deg

La elevene klikke seg inn på Norgeskartet og oppdage den rike kulturarven der de bor.

Trinn 3: Undervisningsoppgaver

Dra på skattejakt i kulturarven - med undervisningsoppgaver utviklet for en rekke fag og alle årstrinn!

KLAR FOR SKATTEJAKT?

Nå som dere vet hva kulturarv er kan dere grave i en haug spennende oppgaver.